3 april 2021 * HC De Meeuwen Jubileum * 50 jaar!

2-4 Nieuws
De jubileumcommissie heeft speciaal voor ons een History HC De Meeuwen nieuwsbrief samengesteld. Deze brief bevat naast diverse historische documenten en memorabele momenten ook een groot aantal afbeeldingen. Hierbij alvast een kleine greep uit die brief die je hier <Klik Mij!> kunt downloaden en lezen!

  • In november 1965 vond onder grote belangstelling in Emmeloord de oprichting plaats van een hockeyvereniging. De naam van deze club was...... Mixed Hockey Club Emmeloord (MHCE)?
  • Mijn Heren, Namens Hockey club "De Meeuwen" gevestigd in de Noordoostpolder heeft het bestuur het genoegen U mede te delen, dat op 3 april j.l. (1971) de oprichtingsvergadering heeft plaats gevonden te Emmeloord.
  • Uit de eerste clubkrant jaargang 1971/72: Aan het begin van een nieuw seizoen behoort de voorzitter de leden op te wekken uit hun vakantielethargie te ontwaken en met enthousiasme de stijve armen en benen lost te maken om het hockeyen weer te pakken.
  • Woord van de eerste voorzitter. Hoe het begon . . .
  • Tussen twee haakjes / 25-jarig lustrum.
  • Uit oude wedstrijdverslagen "Die mannen werden met steekwagentjes het veld opgereden, neergeplant en met scheerlijnen verankerd. Velen misten ledematen en werden met tape bij elkaar gehouden, de helft was blind of dement, sommigen hadden een infuus of zuurstoffles en soms zelfs een kittige verpleegster aan hun zijde maar klagen: never!"
De feestelijke activiteiten voor 3 april verschuiven we. We hopen dat dat nog lukt op het einde van het seizoen, maar anders tillen we het naar het begin van het nieuwe seizoen. Want we zijn het hele jaar 2021 jarig, dus we gaan het echt nog wel vieren. Maar uiteraard wel op een verstandige en veilige manier.

Tot dan!

 
2-4-2022 Algemeen