Leo Breukel benoemd tot erelid

9-10 Nieuws

In de algemene leden vergadering van HC de Meeuwen op 8 oktober 2021 is – conform onze statuten en op voorstel van het bestuur – besloten om Leo Breukel tot erelid van HC de Meeuwen te benoemen.


In het geheel van de onderscheidingen die hem ten deel zijn gevallen – waaronder zijn benoeming tot ridder in de orde van Oranje-Nassau, hem verleend in 2020 – is ons erelidmaatschap niet de allerbelangrijkste, maar het is wél een even uitdrukkelijke als feestelijke erkenning van de vele verdiensten die hij had en heeft voor onze vereniging. Sterker nog, zonder Leo Breukel zou onze vereniging misschien er niet eens zijn geweest. Leo moest namelijk destijds lid worden om het benodigde ledenaantal te halen voor oprichting van de club. Gelukkig is dit helemaal goed gekomen.

Waarschijnlijk kent iedereen die bij HC de Meeuwen rondloopt wel Leo Breukel. Vanaf zijn jeugd tot heden is hij naast het beoefenen van hockeyen op allerlei gebieden actief en heeft hij enorm veel werk verzet voor onze mooie club. Nog steeds is hij actief in de sponsorcommissie en jubileumcommissie en op dit moment maakt hij mede met zijn broer René Breukel het jubileumboek.

Verdiensten van Leo Breukel voor HC de Meeuwen
- Lid geworden in 1971.
- Bestuurslid in de Jaren ‘80
- Bestuurslid 2003 - 2010
- Voorzitter 2014 - 2017
- Speler van de jeugd tot en met de Veteranen (2020)
- Kantinecommisie
- Trainingen gegeven
- Gestart met de vrouwen-trimgroep
- Scheidsrechter
- Lid van de Jubileumcommissie
- Lid van de Sponsorcommissie
- Samensteller van het jubileumboek
- Lid van verdienste
- Zilveren Meeuw


Namens het bestuur van HC de Meeuwen,

 

Michiel Nijhuis
Voorzitter

 
9-10-2021 Nieuws