Rabobank Clinic 2021

19-10 Nieuws Op zaterdag 16 oktober was er in de herfstvakantie een inspirerende en inspannende Rabobank-clinic, waar international Lars Balk de bijzondere gast was.

Wethouder Wiemer Haagsma opende de clinic door oprichtster en erelid Lied Tromp Meesters bloemen te geven en met haar de vlag te hijsen. Het bestuur onderscheidde Astrid Damman met de Zilveren Meeuw, vanwege de vele verdiensten voor de club, waaronder de aanleg van het jeugdveld en de organisatie van sportways en clinics. Vervolgens ging de jeugd volop aan de slag met hockeyen. Zo’n zeventig kinderen doorliepen de verschillende stations met oefeningen. Daarbij was uiteraard de hindernisbaan favoriet. Na afloop was er een goodiebag van de Rabobak en een bidon van de nieuwe sponsor Jacob Schaap. Al met al een geweldige dag voor deze jeugdleden. De jubileumcommissie kijkt terug op een geslaagde dag met mooi weer en bedankt Heren en Dames 1 voor hun vrijwillige inzet deze dag.


Lars Balk (Vianen, 26 februari1996) speelt voor Kampong en het Nederlands elftal. Lars debuteerde in 2013 voor Jong Oranje en werd in 2014 en 2017 met dat team Europees kampioen. Hij kwam uit voor het Nederlands zaalhockeyteam, waarmee hij in 2015 wereldkampioen werd. In 2018 behaalde Lars brons in de Champions Trophy en werd hij geselecteerd voor het WK hockey, waar het Nederlands team zilver pakte. Balk speelde in elk duel. In 2019 werd brons gewonnen in de Hockey Pro League en op het EK. In 2021 werd Balk met de Nederlandse selectie.

 
19-10-2022 Nieuws Bijlage