Meeuwen H1 pakt een punt in de vierde klasse

9-10 Nieuws
The day after Oktoberfest 2023. Men kan al raden hoe de heren zich op club meldde om 12.10. Voor een enkeling was 12.10 zelfs de tijd van de wekker met als gevolg dat zelfs de coach te laat was bij zij eigen bespreking. Het was al snel duidelijk hoe de wedstrijd aangepakt moest worden. Verstand op nul een 4 kwarten afzien. De tegenstander van vrijdagavond, Assen, moest zich ditmaal melden in de Polder.

De heren zagen de bui al hangen, vrijdag fit was de wedstrijd al zwaar genoeg laat staan zondagmiddag met te weinig te slaap en minder wissels. Al snel werd duidelijk dat de tegenstander van vrijdag niet dezelfde was als de tegenstander die de heren zondag voor zich hadden staan. De Meeuwen hadden controle over het spel in het 1ste kwart en wisten zelfs de druk op te voeren. Het opbouwen ging volgens plan maar de laatste bal kwam steeds net niet aan. Assen moest het wederom van de counter hebben. Na een potje pinbal in de cirkel wist Assen de score te openen 0-1. Tijdens de korte pauze na het eerste kwart was het snel duidelijk, als we revanche willen, dan moet en kan dat het vandaag.

Het 2de kwart had hetzelfde spelbeeld maar counteren lukte de mannen van Assen niet meer. De Meeuwen stonden met hoge druk en een gecontroleerde kom op de helft van de tegenstander maar de laatste bal was nog steeds niet succesvol. In de haast vergaten de Meeuwen om de massieve verdediging van Assen heen te spelen en werd de bal teveel in de cirkel gepompt, veelal in een Assenaar zijn stick.

In het derde kwart werd duidelijk dat de meeuwen niet fit aan de wedstrijd waren begonnen. De vermoeidheid sloeg toe en de persoonlijke fouten namen toe. Na knullig balverlies in de opbouw, de hoge druk van Assen en een 2 vs 1 situatie op de keeper werd het 0-2. De nekslag leek het. Tot het pauze moment tussen het 3de en 4de kwart.

Coach Eddy Nijhof toverde uit "den hoge hoed” een opstelling en tactiek die het tij moest doen keren. 1 op 1 in de achterhoede, een overstal creëren op het middenveld en 17 minuten alles geven. Assen, die met de kont in de cirkel gingen staan, wisten niet wat ze overkwam. De Meeuwen stonden niet alleen op Assen hun helft maar ook in hun 23 en de druk nam toe in de cirkel. Het gevolg? Pinbal in de cirkel waarna de bal bij Bas eindigde die de bal op zijn karakteristieke wijze het goal inflatste! 1-2. De tactiek bleef hetzelfde en één keer ging het bijna mis maar 1 op 1 op Johan is voor elke tegenstander een verloren zaak.

20 seconden voor het eind wist Kees "flex” Jan door een snelle uitname van een corner de cirkel en de verdediging te doorboren en de bal tegen de plank af te werken. 2-2!

Ondanks het gelijke spel waren er wel degelijk winnaars en verliezers. De Meeuwen waren zich pijnlijk bewust van hoe een andere vorm van de dag en hele andere uitslag tot gevolg zou hebben gehad toch hebben de Heren laten zien dat de aanhouder wint.