H1 hervatten de competitie volgens planning.

8-11 Nieuws
Na 3 weken rust was het weer tijd voor de heren om zich in tenue op het veld te melden. Een enkeling vond het zo spannend dat hij slechts twee uurtjes had kunnen slapen, om de spanning de baas te zijn besloot hij maar op tijd naar de club te gaan en het veld tak- en bladvrij te maken. En zo was de zandvlakte, ook wel "veld 1”, klaar voor de wedstrijd.

Tijdens de voorbespreking was coach Edwin duidelijk: nog 3 wedstrijden tot de winterstop en we moeten én kunnen 9 punten pakken. Eveneens kwam het voorstel het aantal strafcorners tot een minimum te houden. Maximaal 5 werd de afspraak, waar eerst 5 per kwart werden geïncasseerd.

De heren begonnen zwak. Na minder dan een minuut spelen incasseerde de Meeuwen hun eerste strafcorner tegen die door een gelukkige rebound op de plank eindigde, 0-1. "Kop op” klonk over het veld en de Meeuwen hervatte het spel. Snel volgde de 1-1 na een karakteristieke backhand van Steven.

De Meeuwen hielden ook in het tweede kwart controle over de wedstrijd en kwamen steeds dreigend in het 23-metergebied van Salland met een strafcorner als gevolg. Met Steven die aanlegt en afwerkt in het net werd de score 2-1. Salland was niet effectief in de afwerking waardoor 2-1 de ruststand was.

In de rust werden de tactische puntjes op de i gezet door coach Edwin en zo gingen de heren de tweede helft in. Salland probeerde, wederom en tevergeefs, de Meeuwen onder druk te zetten. In balbezit wisten de Meeuwen onder druk uit te hockeyen door backs Julian en Peter, de tandem Jaap en Steven en oudgediende Cor Jonker als kapstok in de spits. Zonder bal wisten de Meeuwen de scoopjes van Salland vaak met eenvoud te onderscheppen en waar dat niet lukte was de tweede bal vaak een feit.

Hockeyend waren de Meeuwen sterk wat resulteerde in de 3-1… een hattrick voor de zoon van "Patrick” Steven Nijhof. Volgens de visie van de Heren, als het niet mooi kan, dan maar opportunistisch werd de 4-1 ingeleid. Een scoop vanaf eigen helft in de cirkel van de tegenstander die werd aangenomen en afgewerkt door Jaap.

Salland moest komen en deed dat nog in het derde kwart maar keeper Toon was koning keizer admiraal in eigen cirkel. Leggard, stick en klomp alle ballen waren voor Toon. Ochoa tijdens een eindtoernooi was er niks bij. Salland werd radeloos.
Het 4de kwart startte het grondoffensief in een 3-3-4 formatie waar de Meeuwen onderuit wisten te hockeyen. De gemoederen liepen hoog op maar arbiters Jorrit Peters en Leo Breukel hielden de kaarten op zak en de rust op het veld.

De Meeuwen wonnen, hadden 5 strafcorners tegen, begonnen de 9 puntenreeks volgens plan en eindigde de zevende speelronde in het linkerrijtje. Zondag vliegen de Meeuwen oostwaarts naar Enschede waar de odyssee wordt hervat.